Andre dyr

Om stald heden

 

 

Vores familie består af AnneMarie som er pædagog, Kjeld som er pedel på vores lokale plejehjem. Vores hjem er beliggende i det Nordjyske, nærmere bestemt i Birkelse ved Aabybro. Et lille landbrug, med 30 tønder land, tæt på å og skov. Vores have går ned til Ryå, om aftnen  nyder vi at opholde os i vores lille havehus som befinder sig helt nede ved åen. Her kan vi være heldige at opleve odderen og isfuglen, foruden alle de andre dejlige dyr der findes ved åen.
Vi nyder livet på landet, med de mange forskellige dyr.

        Billede 225 hytte

 
Vi begyndte oprindeligt med at avle varmblodsheste, vores første hoppe købte vi i 1988 en sort varmblodshoppe, efter DV hingsten Woernitz, I nogle år forsøgte vi os som avlere af varmblodsheste.
Der manglede bare noget, ”det brogede skind”. Vi fik mere og mere lyst til at prøve at lave varmblods typer, men med det smukke brogede skind. Derfor fik vi vores varmblodshoppe bedækket af Pinto hingste b. la. Don Carlos og Don Premo PIH 10. Hver gang kom der fine føl, dog altid ensfarvet.

Vi måtte da erkendte, at ville vi avle heste med det smukke brogede skind, måtte vi sælge vores varmblodsheste og investere i en broget hoppe.

Hos Benny Hansen Frausinggård købte vi vores første brogede avlshoppe, i 1998. Ludmilla, som havde et stangmål på 164 og  fuld stamtavle.
Hun blev kåret i hovedstambogen i Dansk Pinto Forening. Ludmilla var en god avlshoppe. Hun er nu solgt.
Herunder et billeder af Ludmilla med hendes hoppeføl Hedens Munich, som senere er kåret i hovedstambogen.

Ludmilla med Munick.jpg

 

 

 

 

 

 

 Som Benny Hansen Frausingård engang sagde til os ”at avle brogede heste er en sygdom som man ikke kan vaccineres for”!!
Og han har ret!

I 1999 ringede han, nu havde han fundet en prima hoppe. Smuk, højtstillet og meget ædel. Den måtte vi se, skønt vi godt var klar over, at det nok ikke lige var på dette tidspunkt, at vi skulle investere i endnu en hoppe. Da vi mødte Nathasja var vi solgt, hende måtte vi eje. Efter nogle søvnløse nætter, blev vi enige om, at hun måtte være vores gave til hinanden i kobberbryllupsgave. Hun har fuldt ud indfriet vores forventninger. Kåret i hovedstambogen. 24 point, og udpeget som modeldyr på Ålborg dyrskue. 24 point på Landsskuet i Herning.
Og mor til nogle yderst fine afkom.
Eks. Annastasia efter Playboy HPI 18. Hun blev årets føl og årets pinto i 2002, med 10 i type.
Herunder et billeder af Hedens Cameron, føl fra 2010. Efter vores egen hingst Hedens Le Mioche.

cameron img_0600 6 cameron img_0600 1

Nathasja er blevet aflivet i 2012, da hun desværre fik nogle skader under en foling. 

I 2003 købte vi Utopia. Utopia er ligeledes fra Holland. Hun blev fremstillet til kåring i Dansk Pinto foreningen i 1999 og blev bedste hoppe og årets pinto.
Da Utopia er registret i Hollandsk varmblod, valgte vi at fremstille hende i DV år 2005, og hun blev kåret på Katrinelund som DS hoppe. Hun er en rigtig dejlig hoppe, med en super bevægelse.

Utopia har leveret flere rigtig fine afkom. B. la et dejligt føl efter Rosentanz DVH, som var i følfinalen i DV. Og herunder et hoppeføl fra 2010 efter Hedens Le Mioche, som fik 9 i type i Dansk Pinto forening.

caramina img_0630 7 caramina img_0630 6

I 2005 købte vi Ping Pong. Hun er kåret i Dansk Pinto foreningen som hovedstambogshoppe og i DV som RDH hoppe.
Ping Pong er også en dejlig hoppe, med en afstamning der er særdeles god.

pp1        22                    

Ping Pong har leveret rigtig mange særdeles gode afkom, bla. vores avls hingst Hedens Le Mioche. Og flere finaleføl i DV.

En af vores største oplevelser var da Le Mioche var til forbesigtelse i DV i 2009, og gik videre til Herning. Det var en meget stor oplevelse, som vi gerne prøver igen.

le mioche viborg 5 img_6428 copy

 

Jatrona var også en af vores avlshopper. Jatrona var årets hoppe i Dansk Pinto forening i 2000. Hun er også kåret i DV som RDH hoppe. Her et billeder af Jatrona med hendes dejlige hingsteføl efter Onassis DVH. Jartrona blev aflivet i 2014, på grund af alderdom.

IMG_6045

I 2014 var vi til kåring i DV med et af Jatronas afkom, som har Temptation til far. Noa Noa blev kåret i DH i Dansk varmblod. Hun er ligeledes kåret i RDH i Dansk pinto forening, hvor hun gik en super brugsprøve. Noa Noa er nu en af vores avlshopper.

noa under rytter 1

At avle heste er en hobby der fylder meget i vores hverdag. Der går mange timer med bare at nyde hestene på marken, specielt når der er føl. En hobby der for os er ensbetydende med livskvalitet.
Vi er medlemmer i Dansk Varmblod og Dansk Pinto forening, i begge foreninger deltager vi i skuer og kåringer.

I begge foreninger har vi mødt rigtig mange mennesker, som vi sætter meget pris på. Det er en stor fornøjelse at mødes omkring en fælles hobby. 

I de seneste år er vores hestehold blevet mindre, vi har selekteret og kun beholdt to avlshopper, Noa Noa DH og Ping Pong RDH, Begge to prima hopper. Planen er at vi stadig vil avle, men ikke i omfang vi har gjort tidligere.

Det betyder også, at vi har alt for mange græs. Derfor har vi indkøbt Alpacaer, en del fra Chile og nogle dyr fra Tyskland og Danmark. En interesse der optager os meget. Kig og læs mere på vores hjemmeside.
alpaca to hoved